Hur du får en blurrig bakgrund på dina bilder ▲

Hej! De har ramlat in en hel del kommentarer om hur jag får en sådan skärpa på mitt motiv och samtidigt en suddig bakgrund. För det första ska jag säga att det har inget med kameran att göra utan det beror på vilken objektiv du har och hur hög bländare du kan ha. 
 
Jag använder mig av Canons 50mm f/1,8 som ger mig ett fint bokeh ljus på oftast alla bilder. På kit-objektivet så tror jag att den lägsta bländaren är någonstans mellan f/4,0 - 4,5. Vilket enligt mig är också är det högsta jag skulle rekommendera att fota med om man ändå vill ha lite suddig bakgrund. Om man inte vill köpa ett fast 50mm objektiv så går det självklart att redigera fram blurret i t.ex. Photoshop men det blir alltid finast om man får den blurriga bakgrunden direkt. Så om du är Canon användare så ska du köpa det här Objektivet och har du Nikon så rekommenderar jag detta Objektiv. 
 
Jag kan säga att dessa objektiv är perfekt för dig som ska köpa sitt första fastaobjektiv (ingen zoom). De passar perfekt för instegs systemkamerorna (Canon 1100D, Canon 600D, Nikon D3200, Nikon D5200).
 
Men jag kan rekommendera att när du ska köpa en lite mer avancerad kamera så ska du även byta objektiv samtidigt. Byt då upp dig till 50mm f/1,4 eller 50mm f/1,2. Jag själv kommer byta upp mig till f/1,4 därför det är mycket billigare än f/1,2 sen så kommer jag även att köpa ett 35mm objektiv. Men nu har jag skrivit om en massa olika f/-tal som säkert ingen förstår, men kortfattat - Använd ett 50mm objektiv om ni vill ha blurriga bakgrunder på era bilder!
 

 
Vanligtvis så fotar jag med min Canon 600D eller lånar Jennys Canon 1100D
 
 
 
 
 

Elina skriver:

Tack så jättemycket för tipset, har dock en Samsung nx200 så alltid lite svårt när ingen har erfarenhet av samma kamera, haha... Ska testa det du sa iallafall, har egentligen fler frågor man vill fråga menmen! ;)


Kommentera

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Webbplats


Kommentar

Matbloggstoppen