Snickerskakor ▲

Idag bakade jag en plåt med snickerskakor. Jag trodde absolut inte att det skulle vara så lätt att göra dem, men det var förvånansvärt lätt att göra dem och tog max 15-30 minuter.
 
Du behöver:
En burk med jordnötssmör
2dl Ljus sirap
1dl Socker
9dl cornflakes
200-250gram ljus blockchoklad.
 
Börja med att koka upp en kastrull med vatten sen gör du i ordning ett varmvattenbad där du smälter chokladen. Sen tar du fram en annan kastrull och har ner 2dl sirap, 1dl socker och en hel burk med jordnötssmör som du blandar till den blir jämn och inga klumpar. Smeten får ABSOLUT inte koka!
 
Efter allt detta är klart så tar du fram en plåt med bakplåtspapper. När smeten med sirap, socker och jordnötssmör är klar så häller du ner 9dl cornflakes och blandar runt. Efter du täckt alla cornflakes med smeten så fördelar du upp smeten på en plåt och fördelar så det är ett jämt lager. Sen tar du den smälta blockchokladen och använder en slickepott för att fördela ett tunt och jämt lager. 
 
Sen skjutsar du in plåten i frysen i ungefär 30 minuter. Sen tar du ut dem och skär upp dem i jämna delar antingen i små rektanglar eller horisontellt! Bon Appétit!
 

 
 
 

Rebecka skriver:

Gud så gott! Måste jag prova någon gång.

Svar: Sv: var lite osäker först med cornflakes i smeten! men det blev otroligt gott :D
Samuel Stafne


Kommentera

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Webbplats


Kommentar

Matbloggstoppen